Geef je moeder een voordelig cadeau met deze tips

Het is bijna Moederdag! Tenminste, in Antwerpen is het bijna Moederdag. De stad viert het namelijk op een andere dag dan de rest van het land. Waarom? Dat leggen we je uit in deze blog. Uiteraard delen we ook de beste aanbiedingen en kortingscodes met je. Zo kun je op een voordelige manier je moeder verrassen tijdens deze speciale feestdag.


Waarom viert Antwerpen het op een andere dag?

Dat heeft te maken met Maria en een kunstenaar uit Antwerpen. Volgens Frans van Kuyck werd de sociale orde in het begin van de eeuw grondig verstoord door modernisering. De oplossing? De waardigheid van het gezin herstellen en dan in bijzonder de rol van de moeder. In 1913 deelde hij een pamflet waarin 15 augustus werd omgedoopt tot ‘De dag des moeders’. Zo gezegd, zo gedaan. Sindsdien viert Antwerpen het op deze dag.

Moeder tilt haar kind op


Geef een bloemetje cadeau aan je moeder

Een bloemetje valt eigenlijk altijd wel in de smaak bij moeders. Je laat namelijk op een fleurige manier weten dat je van haar houdt en dat ze altijd in je gedachten is. Zelfs als je niet meer dichtbij huis woont; je kunt namelijk gewoon een bosje bloemen bestellen en laten bezorgen. Doe dit bijvoorbeeld bij Euroflorist. Daar pak je nu tot 15% korting op boeketten in de zomersale. Ga bijvoorbeeld voor een zonnebloemen boeket! Zo weet ze gelijk dat ze een zonnetje is voor jou. Op zoek naar een iets unieker boeket? Kijk dan eens bij bloomon. Hier vind je iets specialere boeketten en ook droogbloemen. Dat laatste is vooral een goed cadeau als je moeder niet zo goed is om bloemen levende te houden én ze zal er langer plezier van hebben. Je shopt hier overigens met 15% korting dankzij deze kortingscode. Deze code is alleen geldig voor nieuwe klanten, als je al eens besteld hebt dan is er ook een kortingscode beschikbaar voor 10% korting. Indien je moeder geen fan is van bloemen, dan kun je ook een plant bestellen. Hiervoor ben je bij Amazon aan het juiste adres. Hier zat je misschien niet als eerste website aan te denken, maar er is toch een vrij groot assortiment aan kamerplanten te bestellen. Ze zijn overigens ook niet heel prijzig, je pakt namelijk tot 50% korting op het assortiment. Altijd mooi meegenomen! Als je afrekent dan kun je aangeven dat het een cadeautje is, zo krijgt je moeder de prijs niet te zien.


Zo kun je je moeder ook verrassen op Moederdag

Is je moeder geen fan van bloemen of planten? Geen zorgen! Er zijn alsnog een hoop andere cadeaus waar je haar blij mee kunt maken. Zo kun je bijvoorbeeld bij Farfetch mooie juwelen en tassen bestellen van luxe merken. Dit hoeft niet duur te zijn, want met deze kortingscode pak je 10% korting op topmerken. Shop bijvoorbeeld een tas van Saint Laurent of ga voor een ketting van Chloé. De keuze is er reuze en je kunt ook nog extra besparen door te speuren in de sale van Farfetch. Hier pak je namelijk al tot 80% korting op mode en meer en met die kortingscode ben je nóg goedkoper uit. Voor een kleiner budget kun je ook sieraden shoppen bij My Jewellery. Daar is nu een promotie aan de gang voor één plus één gratis op statement oorbellen. Zo kun je leuk matchen met je moeder, of juist twee paar oorbellen cadeau geven. Wil je je moeder iets anders geven dan sieraden of tassen? Denk dan eens aan een keukenapparaat. Bij KitchenAid vind je alles wat je in de keuken kunt gebruiken en het ziet er ook nog eens hartstikke mooi uit. Wil je dit goedkoop bestellen? Gebruik dan onze exclusieve kortingscode. Hier pak je namelijk 7% korting mee op het gehele assortiment van KitchenAid. Geef bijvoorbeeld een iconische mixer van het merk cadeau of een koffiezetapparaat zodat ze iedere ochtend herinnert wordt aan jou. Voor een koffiezetapparaat kun je overigens ook bij DeLonghi terecht. Hier shop je dankzij deze kortingscode met 10% extra korting. Deze code is dus alleen op afgeprijsde artikelen geldig. Wil je een cadeau bestellen dat niet in de sale is? Dan kun je je aanmelden voor de nieuwsbrief om 10% korting te pakken op je bestelling.


Maak een leuke dag van 15 augustus

Als je je moeder écht wil verrassen dan doe je dat het best met een dagje uit. Zo maak je mooie herinneringen samen en geef je het allermooiste cadeau wat er is: tijd. Bij Dagtickets heb je een mooie keuze uit allerlei uitjes en die scoor je allemaal met tot 40% korting. Je vindt op deze website vooral attractieparken, dierentuinen en musea. Wil je een wat meer ontspannend uitje cadeau doen? Dan kun je bij Groupon profiteren van tot 20% korting op activiteiten met deze kortingscode. Bestel dan een wellnessactiviteit en laat je lekker masseren in een salon.

Voeten in moeders hand


Vier jij Moederdag op 15 augustus of heb je het eerder dit jaar al gevierd? Als je nog op zoek bent naar andere interessante kortingscodes voor een cadeau, dan vind je die op deze pagina. We verzamelen hier alle kortingscodes op één pagina; zo hoef jij niet te zoeken.